صنعت ساختمان‌سازی نیز از پیشرفت تکنولوژی و فناوری بی‌نصیب نمانده و مصالح جدید و به روز جایگزین مصالح سنتی شده است. سیستم ساخت و ساز خشک از پیشرفت‌های صنعت ساختمان‌سازی به شمار رفته و روز به روز بر توسعه آن افزوده می‌شود. یکی از مصالح جدید صفحه‌های روکش دار گچی یا همان کناف است که جای خود را در اکثر ساخت و ساز‌ها باز کرده و در بخش‌های مختلف ساختمان به کار می‌روند. در این مطلب قصد داریم ضمن ارائه اطلاعات در مورد این پرسش که کناف چیست، به ویژگی‌ها و مزایا، نقش آن در دکوراسیون و همچنین کاربرد‌های آن بپردازیم.

برای  خرید کناف کی پلاس از عمارت آرمانی کلیک کنید!

کناف به چه نوع محصولی گفته می‌شود؟

صفحه‌های روکش دار گچی که به طور پیوسته طراحی و تولید می‌شوند، کناف نام دارند. برای نخستین بار برادران کناف در آلمان این صفحات را تولید و از آن در ساخت و ساز ساختمان استفاده کردند. روکش ‌این صفحات از کاغذ است و نسبت به دیگر مصالح از مزایای بسیاری برخوردار هستند. دیوار‌های جدا‌کننده از جنس کناف نیز دارای هسته‌ای از آهن گالوانیزه هستند که روی آن‌ها صفحات روکش دار گچی قرار می‌گیرد.

کناف چیست؟

دلیل محبوبیت کناف‌ چیست؟

استفاده روزافزون و بکارگیری کناف در بخش‌های مختلف یک بنا باعث شده تا دلیل محبوبیت این سازه مورد بررسی قرار بگیرد. وزن سبک کناف باعث می‌شود تا ایمنی آن نسبت به دیگر مصالح بیشتر باشد. در زمان زلزله به دلیل داشتن وزن کم خطر کمتری نیز ایجاد خواهد کرد. از طرفی برخی از انواع کناف‌ها دارای قابلیت ضد حریق بوده و در برابر آتش سوزی می‌توانند تا‌ سه ساعت دوام بیاورند. کناف کاری باعث کاهش هزینه‌های ساخت و ساز و فونداسیون خواهد شد. کناف به عنوان یک مصالح ساختمانی عایق اصوات باعث کاهش سر و صدا خواهد شد. همچنین عایقی در برابر حرارت و رطوبت خواهد بود. در کنار تمام ویژگی‌های مثبت باید نصب آسان و سریع را نیز اضافه کرد.

سقف کناف به چه نوع سقفی گفته می‌شود؟

سقف کناف نوعی سقف گچی با روکش کاغذی جدید محسوب می‌شود که امروزه استفاده از آن در اکثر ساختمان‌ها رواج یافته است. در مورد پرسش سازه کناف چیست باید گفت این سازه‌ها نوعی پنل‌های پیش ساخته گچی هستند که می‌توانند جایگزین مصالح دیگر از قبیل سقف‌های کاذب شوند. سرعت اجرای بالا در نصب و بکارگیری آن در محدوده وسیع، آن را بسیار محبوب کرده است.

انعطاف‌پذیری آن باعث شده تا بتوان طرح‌های مختلف هندسی را روی آن پیاده‌سازی کرد. سپس با استفاده از نورپردازی جلوه بیشتری به آن بخشیده و زیبایی آن چند برابر خواهد شد.

وزن بسیار پایین سقف کنافی باعث می‌شود تا هیچ گونه فشاری به بنا و سقف وارد نشود. بنابراین می‌توان دید نصب سقف کناف از جهات بسیاری به صرفه بوده و ریخت و پاش در زمان نصب این سازه بسیار اندک است.

انواع سقف کناف در بازار

در حال حاضر سقف‌های کنافی در بازار در دو مدل ثابت و متحرک تولید می‌شوند. هر کدام از آن‌ها دارای مزایایی بوده و می‌توانند در موقعیت‌های خاص مورد استفاده قرار بگیرند.

انواع سقف کناف در بازار

سقف کنافی ثابت و متحرک

در سقف کناف نوع ساده امکان جداسازی بخش‌های آن وجود ندارد. از طرفی در نوع متحرک به راحتی می‌توان پنل‌های آن را از یکدیگر جدا کرد. نوع ثابت پنل‌های سقفی در دو نوع ساده و طرح دار تولید می‌شوند.

سقف کناف از نوع ساده بدون هیچ گونه درز و به صورت یکپارچه ساخته شده و پس از نصب به راحتی می‌توان به رنگ‌آمیزی آن پرداخت. این سقف‌ها را می‌توان در انواع اشکال هندسی و غیر هندسی و یا طرح های دلخواه تولید و سپس نصب کرد.

در پاسخ به اینکه نوع طرح دار سقف کناف چیست باید گفت این نوع سقف‌ها به جهت زیبایی بیشتر مجهز به طرح‌های مختلفی است که با هماهنگی دیگر اجزای دکوراسیون خانه طراحی و پیاده‌سازی می‌شوند. البته باید توجه داشت نصب و پیاده‌سازی این نوع سقف‌ها نیاز به تخصص ویژه داشته و برای این کار باید از افراد متخصص و با تجربه بهره برد.

سقف کناف چه مزایایی به همراه دارد؟

صرفه‌جویی در هزینه‌ها و صرف زمان کمتر از مهم‌ترین مزیت استفاده از سقف کنافی است. مزیت دیگر آن انعطاف‌پذیری بالای آن است که می‌تواند در حوادثی مانند زلزله مقاومت بالایی از خود نشان دهد. اتصالات موجود در آن باعث می‌شود تا ایمنی آن به شدت افزایش یابد. ساختار ساده آن باعث می‌شود تا اجرای آن نیز به صورت ساده انجام شود. در صورت نصب اصولی در خانه، به عنوان عایق صوتی نیز کاربرد دارد. امکان بازیافت مصالح بکار رفته در آن تا ۷۵ درصد وجود خواهد داشت. همچنین به عنوان عایق رطوبت و حرارت نیز بکار می‌رود.

سقف کناف چه کاربردی در ساختمان دارد؟

مهم‎ترین کاربرد سقف کناف در یک ساختمان از نظر زیبایی‌شناسی و طراحی دکور داخلی است. با استفاده از کناف نسبت به سقف‌های گچی زیباسازی منازل بهتر انجام می‌شود. همچنین با پوشش تأسیسات عبوری از قبیل انواع کابل و دیگر تجهیزات، نمای داخلی ساختمان زیباتر خواهد شد. علاوه بر آن امکان استفاده از آن در محیط‌های مرطوب مانند آشپزخانه، حمام و سرویس بهداشتی به دلیل مقاومت بالا در برابر رطوبت وجود دارد. البته این محیط‌ها می توانند عمر کناف را کاهش دهند.

سقف کناف چه کاربردی در ساختمان دارد؟

کاربرد‌های مختلف کناف در یک ساختمان

کناف چیست؟ کناف به عنوان یک صفحه گچی پیش ساخته عمری ۸۰ ساله در صنعت ساخت و ساز دارد. همچنین در بخش‌های مختلف ساختمان از این سازه استفاده شده و می‌تواند به عنوان دیوار‌های جدا‌کننده و یا پوششی مورد استفاده قرار بگیرد.

دیوار جدا‌کننده از نوع کناف

این نوع دیوار‌ها با هدف جداسازی فضای داخلی مورد استفاده قرار می‌گیرند. البته این نوع دیوار‌ها از نوع غیر باربر بوده و بنابراین امکان تحمل وزن زیاد را ندارند. آن‌ها دارای قاب‌های فولادی هستند و صفحات گچی روی آن‌ها به وسیله پیچ مخصوص نصب می‌شوند. در نهایت نیز درز‌های موجود از طریق نوار و نوعی بتونه خاص درزگیری شده و یک سطح صاف و یکپارچه ایجاد خواهد شد. در فضای خالی داخلی دیوار‌های کنافی می‌توان از انواع عایق‌های صوتی و حرارتی استفاده کرد.

دیوار‌های پوششی از نوع کناف چیست؟

دیوار‌های پوششی معمولاً برای بازسازی سریع دیوار‌های قدیمی و برای نازک کاری و پوشش دیوار‌های جدید استفاده می‌شود. همچنین برای پیاده ‌سازی در زمینه عایق حرارتی و صوتی می‌توان از این نوع دیوار‌ها استفاده کرد. دیوار پوششی در دو نوع با سازه و بی‌سازه در بازار موجود است. در دیوار با سازه باید صفحات گچی را با استفاده از پیچ روی دیوار قدیمی یا با کمک یک قاب فلزی به عنوان زیرساز قرار داد. با درزگیری و نوار مخصوص سطح آن یکنواخت شده و آماده رنگ‌آمیزی خواهد شد.

دیوار‌های پوششی از نوع کناف

دیوار پوششی کناف از نوع بدون سازه تنها از صفحات روکش دار گچی بهمراه عایق‌های مورد نیاز استفاده می‌شود. این صفحات با کمک چسب خمیری مخصوص به دیوار زمینه متصل شده و پوشش جدیدی ایجاد می‌کنند.

کناف چه نقشی در دکوراسیون داخلی خانه دارد؟

در مقابل پرسش کاربرد‌های دکوراتیو کناف چیست باید گفت در حال حاضر طراحی سقف ساختمان از اهمیت زیادی برخوردار است که علاوه بر ایجاد طرح‌های مختلف، ایجاد نورپردازی‌های متنوع نیز از ملزومات یک سقف کناف محسوب می‌شود. همچنین ایجاد سقف‌های جدید همراه با عبور تأسیسات ساختمان و پنهان کردن آن‌ها همراه هستند.

طراحان ساختمان با توجه به نیاز‌ها و شرایط موجود تلاش می‌کنند تا از بهترین سیستم‌ها در ساخت یک سقف کاذب استفاده کنند. در ادامه برخی از نقش‌های کناف در ساختمان و دکوراسیون آن آمده است.

ویژگی‌های منحصر بفرد کناف کاری از قبیل اجرای سریع و راحت، عایق کاری و هزینه اجرایی پایین، امکان اجرای طرح‌های متفاوت و سبک‌سازی باعث شده است تا بسیاری از طراحان داخلی از این سازه برای ساختمان‌های مدرن امروزی استفاده کنند.

پوشش سقف و ساختمان با کناف

در حال حاضر طراحان داخلی از کناف برای طراحی‌های مختلف سقف به همراه نورپردازی و همچنین طرح‌های دکوراتیو برای دیوار‌ها و شلف‌ها و قفسه‌ها استفاده می‌کنند. همچنین امکان پوشاندن بخش‌هایی از سقف و دیوار با استفاده از کناف وجود دارد.

طراحی سقف سالن پذیرایی و نشیمن، سقف اتاق خواب، آشپزخانه و… از جمله مواردی است که می‌توان در آن‌ها از سیستم‌های کناف استفاده کرد. کناف سقفی همراه با نورپردازی‌های مختلف علاوه بر تأمین روشنایی مورد نیاز می‌تواند به عنوان دکوراسیون داخلی خانه استفاده شود.

طراحی تی وی وال، طراحی دیوار‌ها یا جداسازی بخش‌هایی از آن همراه با نورپردازی، ساخت شلف و گنجه با کناف از انواع بکارگیری این سازه در دکوراسیون داخلی است.

اجرای کناف چیست و در آن به چه نکاتی باید توجه شود؟

در مورد این موضوع که مهم‌ترین بخش پیاده‌سازی کناف چیست باید گفت نصب درست پانل‌ها، اتصال قسمت‌های متخلف غیریکپارچه، سازه کشی مضاعف و اجرای کناف به صورت اصولی از موارد مؤثر در کناف کاری درست و اصولی محسوب می‌شوند. با وجود پیاده‌سازی سریع و آسان کناف، بهتر است از مصالح باکیفیت در اجرای آن استفاده شود. همچنین برای افزایش کیفیت نهایی بهتر است جنس سازه کناف، پیچ، پانل و نوار تیپ از نوع باکیفیت انتخاب شود. کناف کاری باید توسط افراد باتجربه و متخصص انجام گیرد تا در آینده مشکلی برای کناف ایجاد نشود.

سفارش پیمانکاری کناف ایران به عمارت آرمانی!

 

پیمانکاری کناف

مزایا و معایب کناف چیست؟

کناف به عنوان یکی از مصالح کاربردی و محبوب دارای مزیت‌های فراوانی است که باعث شده تا آن را به عنوان یک سازه دائمی در نظر بگیرند. مزایای بیشتر این محصول از معایب آن بیشتر است. به همین دلیل کاربرد آن در ساختمان افزایش یافته است.

مزایای کناف در بخش های مختلف

استفاده از کناف در خانه، اداره، آموزشگاه‌ها و… علاوه بر کاهش هزینه‌ها در ساخت و ساز، هزینه‌های مربوط با مصرف انرژی را نیز کاهش می‌دهد. کناف کاران حرفه‌ای با استفاده از ماشین آلات و تجهیزات می‌توانند کناف‌های سقفی و دیواری را در هر ابعادی جا به جا کرده و به راحتی نصب کنند. طراحی دکوراسیون و استفاده از آن برای دکور خانه یا محل کار بسیار مقرون به صرفه است. امکان برش کناف در هر اندازه وجود دارد. همچنین می‌توان به راحتی آن را نصب کرده و یا از هم جدا کرد. برخی از روشنایی‌ها از جمله هالوژن می‌تواند درون سقف و یا دیوار‌های کنافی جاسازی شود. علاوه بر آن امکان آویز از داخل کناف نیز وجود دارد. در پاسخ به سؤال علت وجود گچ روی صفحات کناف چیست باید گفت ‌این روکش دوام آن را افزایش داده و به همین دلیل کناف نسبت به دیگر محصولات از عمر بیشتری برخوردار است.

معایب مهم کناف

کناف علاوه بر مزایا، معایبی نیز دارد. به عنوان مثال سطح بدون گچ کاری صفحات آن را آسیب‌پذیر کرده و ممکن است مقاومت آن را در برابر ضربات یا دیگر شرایط محیطی کاهش دهد. از طرفی پس از گذشت زمان طولانی از عمر کناف ممکن است با مشکلاتی مانند سوراخی، آسیب در گوشه‌ها، ایجاد شکاف در مفاصل و از بین رفتن نوارچسب روبرو شوید. البته تمامی این مشکلات قابل حل بوده و می‌توان به راحتی آن را تعویض و یا تعمیر کرد.

نصب درست و اصولی آن اهمیت زیادی دارد. اگر چه کناف کاری بسیار آسان است، اما توجه به جزئیات و دقت در نصب باید تا مراحل پایانی مدنظر قرار بگیرد. کناف‌ها در زمان نصب مقدار زیادی گرده تولید می‌کنند و فرد نصاب باید محیط نصب را از قبل آماده کرده باشد.

رنگ آمیزی کناف

رنگ‌آمیزی کناف چیست؟

از مهم‌ترین ویژگی کناف امکان رنگ‌آمیزی پانل‌های آن است که یک ویژگی کاربردی محسوب می‌شود. پس از نصب کناف و هموار کردن سطح آن، می‌توان اقدام به رنگ‌آمیزی کرد. پانل‌های کناف را می‌توان با استفاده از برس، اسپری و یا غلطک رنگ‌آمیزی کرد. استفاده از غلطک نسبت به روش‌های دیگر بهتر بوده و در نهایت کیفیت کار بسیار عالی خواهد شد. در عوض با کمک برس می‌توان نقاط دور از دسترس را رنگ‌آمیزی کرد. استفاده از اسپری سرعت انجام رنگ‌آمیزی را افزایش می‌دهد. اما ممکن است بقیه قسمت‌های کناف نیز به رنگ آغشته شوند. بنابراین در پاسخ به سؤال مهم‌ترین ویژگی کناف چیست می‌توان به خاصیت رنگ‌آمیزی آن نیز اشاره کرد.

نتیجه‌گیری

در این مطلب تلاش شد تا کناف و نصب آن، در کنار معرفی ویژگی‌های آن مورد بررسی قرار بگیرند. در سال‌های اخیر کاربرد کناف در ساختمان رو به افزایش بوده و اکنون مزیت‌های آن بر هیچ سازنده‌ای پوشیده نیست. اطلاع از ویژگی‌های این سازه به صرفه و اقتصادی کمک می‌کند تا افراد مشغول در صنعت ساختمان استفاده‌های بهینه‌تری از کناف داشته باشند.

طراحان داخلی ساختمان نیز از این سازه مهم بهره گرفته و در بخش‌های مختلف ساختمان از آن برای طراحی دکوراسیون و هماهنگی بخش‌ها استفاده کرده‌اند. کناف کاران متخصص می‌توانند عملیات پیاده‌سازی کناف را در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام داده و بدین ترتیب در کاهش زمان ساخت و ساز مؤثر باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *